Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΚΑΒΔΕ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΦΗΒΩΝ Ο ΠΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Στον τελικό εφηβικού πρωταθλήματος, που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο της Πρέβεζας, η ομάδα της Ναυπάκτου νίκησε εύκολα το Φαίακα Κέρκυρας και αναδείχτηκε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΦΗΒΩΝ ΕΣΚΑΒΔΕ ΓΙΑ 1η ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ. Η ομάδα της Κέρκυρας ήταν καλύτερη στο 1ο ημίχρονο το οποίο ήταν εξαιρετικά αμφίρροπο και η πρωτοπορία "άλλαζε διαρκώς χέρια". Με μπροστάρη τον Παυλογιάννη ο Φαίακας προηγήθηκε στο 1ο 10λεπτο 20-17 και στο ημίχρονο 37-34. Στο 3ο  10λεπτο, ο Σταθάτος με κίνηση ματ (ζώνη 1-4) εξουδετέρωσε τον Παυλογιάννη και αποσυντόνισε πλήρως την ομάδα της Κέρκυρας. Με επιμέρους σκορ 5-25 δεν άφησε καμιά αμφιβολία για το ποιος θα είναι ο πρωταθλητής. Στο τελευταίο 10λεπτο το σκορ ήταν 14-25 και τελικό 56-84. 
Η ομάδα της Ναυπάκτου ήταν ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξης. Όποιον ν' αναφέρεις διακριθέντα θα αδικήσεις τους άλλους. Πρέπει όμως να τονιστεί η παρουσία των Γκρέκα, Καραγιώργου, Θεοδώρου και Δούρου. Από τους Κερκυραίους, πλην του Παυλογιάννη ξεχώρισαν Πέτα, Κουλούρης και Μανέτας. Πριν πάω στα στατιστικά θα κάνω μερικά σχόλια.
1. Συγχαρητήρια στο Γιώργο Σταθάτο για την καταπληκτική δουλειά που κάνει στη Ναύπακτο και την προσφορά του στο άθλημα που τόσο αγαπάμε.
2. Συγχαρητήρια στο Μπάμπη Νικαλακόπουλο που με συνεχή προσπάθεια οδήγησε την ομάδα του σ' αυτή τη μεγάλη επιτυχία και για 1η φορά στην ιστορία της.   
3.   Συγχαρητήρια στην ομάδα του Φαίακα για την παρουσία του στον τελικό αλλά κυρίως για τη γενικότερη λειτουργία του σωματείου τα τελευταία χρόνια και τη στροφή στα "δικά του παιδιά.
4. Είναι καλό για την ένωσή μας να μη μονοπωλούν τους τίτλους των μικρών πρωταθλημάτων οι ίδιες ομάδες αλλά να "μπαίνουν και οι άλλοι στο χορό".
5. Στον ημιτελικό η Ναύπακτος νίκησε τη Νικόπολη στο ουδέτερο του Αγρινίου με 69-61.
Η εξέλιξη: 20-17, 37-34, 42-59, 56-84.
ΦΑΙΑΚΑΣ(Χάρη Φλώρα-Στεργίου) Μανέτας 7, Αδάμης, Τσβέτκοβ, Κουλούρης 12(1), Προσαλέντης 2, Πέτα 15(2), Τσιριγγάκης, Κοσκινάς, Γκιόκας, Παυλογιάννης 19(3) τους 17 στο 1ο ημίχρονο, Παπαβλασόπουλος, Κάντας.
ΠΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ(Σταθάτος-Φλώρος) Καπετανάκης 8, Χουλιάρας 1, Αλεξανδρής Β., Θεοδώρου 16, Φρέγκου 6(2), Κυρίτσης, Καραγιώργος 15, Γκρέκας 24(1), Αλεξανδρής Μ. 4, Δούρος 8(2), Αδαμόπουλος 2, Στούμπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: