Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Δύο αγώνες έγιναν το Σάββατο για το παιδικό πρωτάθλημα (δ΄ όμιλος). Στη Βόνιτσα ο Άτλας εύκολα νίκησε με 37 - 58 κι επιβεβαίωσε ότι είναι το φαβορί για την 1η θέση του ομίλου. Η 2η θέση θα κριθεί μεταξύ Βόνιτσας και Λευκάδας, η οποία δυσκολεύτηκε στο 1ο ημίχρονο (29 - 29) αλλά τελικά νίκησε τους 98ρηδες της Νικόπολης με 61 - 38. Και θα κριθεί στα μεταξύ τους παιχνίδια αφού θεωρώ εωξαιρετικά δύσκολο να νικήσει κάποια τον Άτλα ή να χάσει από τη Νικόπολη. Η βαθμολογία σε 2 αγώνες: Άτλας 4, Βόνιτσα 3, Λευκάδα 3, Νικόπολη 2.
Την Κυριακή, για το τουρνουά προμίνι (μίνι 99) η Πρέβεζα νίκησε τη Δόξα Άρτας με 92 - 47. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί (2ο δεκάλεπτο δηλ. 2η πεντάδα 16-16) αλλά στάθηκε αδύνατο να κοντράρει την ομάδα της Πρέβεζας που διαθέτει πληρότητα και πολλούς καλούς παίκτες (Πιστιόλας 36, Μπέλλος 12, Λογοθέτης 11, Σπυράκος 10 πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων αν κι σκόραραν όλοι). Κι απ' τη Δόξα πολλά παιδιά απειλούσαν και σκόραραν επίσης όλοι (Μπούγιας και Σκούλιος από 14).
Θα κλείσω μ' ένα σχόλιο. Αν η ομάδα ανδρών της Βόνιτσας παίξει και στο πρωτάθλημα όπως σήμερα με την Αναγέννηση Φλόγα τότε θα κάνει περίπατο εκτός αν ο ΑΟ Αγρινίου είναι κι αυτός διαστημικός. Ευχαριστώ. Θεόδωρος Μυζίκος.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΚΩΣΤΑΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ARTASPOR

Το ΔΣ της ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ οφείλει να απαντήσει στις δηλώσεις του κ. Κωσταπαππά επίσημα και μέσα απ' αυτό το blog μέσω του γγ του συλλόγου κ. Θεόδωρου Μυζίκου.
Φίλε Γιώργο έκανες ένα ατόπημα. Στη δήλωσή σου είπες ότι έχεις σεβαστεί τους αντιπάλους σου αλλά ο σχολιαστής του site (δεν φαντάζομαι να υπήρξε δικός σου υπαινιγμός) έγραψε ότι η ΝΙΚΟΠΟΛΗ δεν σεβάστηκε τον αντίπαλό της. Όπως ξέρεις δεν ήμουν στον αγώνα όμως τον αγώνα παρακολούθησαν ο αντιπρόεδρος κ. Τσεκούρας, ο έφορος προμίνι κ. Μπέλλος και πολλοί γονείς που τυχαίνει να είναι παλιοί αθλητές και προπονητές. Η εικόνα που μου μετέφεραν είναι εντελώς διαφορετική απ' αυτή που παρουσιάζεται μέσα απ' τις δηλώσεις σου.
1ο Δεν είπες ότι τα παιδιά ήταν της ίδιας ηλικίας και οι αναγνώστες νόμισαν ότι έπαιξαν μεγάλοι από τη μια μεριά και "λιλιπούτειοι" από την άλλη.
2ο Δεν είπες ότι τα παιδιά της ομάδος σου ήταν πιο μεγαλόσωμα εκτός 2 αθλητών της Πρέβεζας.
3ο Δεν εξήγησες στους αναγνώστες τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος προμίνι που απαιτεί ισόχρονη συμμετοχή για όλα τα παιδιά, κανονισμό (κι όχι φιλοσοφία του Πύρρου) που ο προπονητής της Πρέβεζας κ. Λιόντος εφάρμοσε κατά γράμμα. Μάλιστα ο καλύτερος παίκτης Θωμάς Πιστιόλας (Νο 15) και 1ος σκόρερ της ομάδας έπαιξε μόλις 16 λεπτά και πέτυχε μόνο 9 πόντους. Για να καταλάβεις τι θέλω να πω ο Πιστιόλας στον τελικό μίνι 97 πέτυχε 9 πόντους αγωνιζόμενος με παιδιά μεγαλύτερά του κατά 2 χρόνια.
4ο Γιώργο το άθλημα είναι από τη φύση του ανταγωνιστικό κι αυτός ο μικρός ανταγωνισμός είναι ένα από τα κίνητρα που φέρνει τα παιδιά στα γήπεδα. Και μη μου πεις ότι εσύ δεν ανταγωνίζεσαι τις άλλες ομάδες της Άρτας γιατί ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει. 
Δηλαδή εσύ τι θα μπορούσες να κάνεις σ' ένα παιχνίδι που έληξε 12 - 94. Θα έλεγες σε 12χρονα να κάνουν στην άκρη. Να μην τρέξουν. Να μη βάλουν τη μπάλα στο καλάθι. Και για να κλείσω, κάποια απ' αυτά τα 12χρονα μου είπαν ότι και να άφηναν μόνους τους αντιπάλους τους δεν υπήρχε περίπτωση να σκοράρουν. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο σεβασμός κατακτιέται και δεν δωρίζεται φίλε Γιώργο. Η ΝΙΚΟΠΟΛΗ σέβεται πάνω απ' όλα το άθλημα που υπηρετεί με πάθος τόσα χρόνια. Κι εσύ το ξέρεις.
Θα σε περιμένω για τη ρεβάνς. Θεόδωρος Μυζίκος.
Τα ανώνυμα σχόλια δεν εκφράζουν αναγκαστικά τη διοίκηση του συλλόγου κι όσα δεν είναι υβριστικά δημοσιεύονται.


Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Στα επίσημα και για το πρωτάθλημα μίνι '99 : ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ - ΑΤΛΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 12 - 94, χωρίς σχόλια.
Στο τουρνουά ο ΑΤΛΑΣ νίκησε εύκολα το ΚΑΝΑΛΑΚΙ με 80 - 55 κάνοντας εκπληκτική εμφάνιση στο 1ο (26-12) και στο 4ο (22-7) 10λεπτο. Έδειξε ότι "ήρθε για να μείνει". Πολύ καλή δουλειά από το Ροντογιάννη. Και το ΚΑΝΑΛΑΚΙ όμως του Τζομάκα δεν πρόκειται να απειληθεί.
Η ΒΟΝΙΤΣΑ νίκησε εύκολα τη ΝΙΚΟΠΟΛΗ με 70-53. Προσωπικά πιστεύω ότι έχει πολύ καλύτερη ομάδα απ' τη χρονιά που πήρε το πρωτάθλημα και το πληρέστερο ρόστερ που μπορεί να διαθέτει ομάδα στην ένωσή μας. Και βέβαια προπονητή τον Παπίρη. Η ΝΙΚΟΠΟΛΗ με 6 νέους αθλητές στο ρόστερ της πιθανώς να έχει το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας σ' αυτό το πρωτάθλημα. Με προπονητή το Βαβέτση είναι σίγουρο ότι θα παίξει σκληρή άμυνα, θα πιέζει 40 λεπτά και θα είναι τετράδα.



ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Για το παιδικό πρωτάθλημα ο υπερόπτης ΑΤΛΑΣ αν και ξέφυγε με 18 πόντους διαφορά στο 3ο 10λεπτο τελικά νίκησε μόνο με 56 - 51 τη ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ και κατάλαβε ότι δεν θα είναι περίπατος η πρόκριση στη 2η φάση. Χαρακτηριστικό το ότι δέχτηκε 36 πόντους από ένα παίκτη, το Σταύρακα.
Οι 98ρηδες της ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ αποδείχτηκαν πολύ μικροί να αντιμετωπίσουν τους ιδιαίτερα ογκώδεις!!! 96ρηδες Βονιτσάνους και υπέκυψαν με 33 - 74. Είναι μεγάλη διαφορά τα 2 χρόνια σ' αυτές τις ηλικίες. 
Καναλάκι - Πρωτέας Ηγουμενίτσας 81 - 59.
Στο τουρνουά ομάδων Α1 της Πρέβεζας ο ΑΤΛΑΣ ήταν καλός στο 1ο ημίχρονο κόντρα στο εκ των φαβορί σύνολο του ΑΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ (μάλιστα νίκησε στο 2ο 10λεπτο με 10 - 8) αλλά μετά τον τραυματισμό του Κάρτσακλα κατέρρευσε για να ηττηθεί τελικά με 31 - 65 (ημίχρονο 22 - 29).
Το 2ο παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό. Νικόπολη και Καναλάκι στηρίζονται εφέτος κυρίως σε νέα παιδιά. Στο ημίχρονο το Καναλάκι ήταν μπροστα με 33 - 35. Στο 3ο 10λεπτο η Νικόπολη με ένα επί μέρους 25 - 12 πέρασε μπροστά με 58 - 47. Στο 4ο 10λεπτο ξέφυγε και με 20 πόντους (69 - 49) για να νικήσει τελικά με 77 - 65.
Αύριο στις 5 ΑΤΛΑΣ - ΚΑΝΑΛΑΚΙ και στις 7 ΝΙΚΟΠΟΛΗ - ΒΟΝΙΤΣΑ.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Αρχίζει το παιδικό πρωτάθλημα και η Πρέβεζα όπως πάντα μετέχει με 2 ομάδες. Το Σάββατο στις 13.30 ο ΑΤΛΑΣ υποδέχεται τη ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ και στις 15.00 η ΝΙΚΟΠΟΛΗ τον ΑΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.
Αρχίζει και το πρωτάθλημα ΠΡΟΜΙΝΙ για παιδιά γεννημένα το 1999. Η ομάδα της Πρέβεζας αγωνίζεται το απόγευμα της Κυριακής 18.00 στην Άρτα με τον ΠΥΡΡΟ.
Τουρνουά μπάσκετ οργανώνει η ΝΙΚΟΠΟΛΗ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο:
17.00 ΑΤΛΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ - ΑΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
19.00 ΝΙΚΟΠΟΛΗ - ΑΕ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ και την Κυριακή:
17.00 ΑΤΛΑΣ - ΚΑΝΑΛΑΚΙ
19.00 ΝΙΚΟΠΟΛΗ - ΒΟΝΙΤΣΑ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ - ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ

Γι' άλλη μια χρονιά όλοι οι μαθητές που υπήρξαν αθλητές της Νικόπολης πέρασαν στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας αποδεικνύοντας ότι είναι καλός συνδυασμός μελέτη και άθληση με σωστό προγραμματισμό. Το διοικητικό συμβούλιο, η προπονητική ομάδα κι όλοι οι συναθλητές τους εύχονται καλή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία. Οι επιτυχόντες αθλητές είναι οι Κωνής Αλκίνοος, Τζόκας Λευτέρης, Αντωνίου Γιώργος, Κρεμμύδας Γιώργος, Πάσχος Αποστόλης, Μπόκιας Βασίλης, Δούβλης Γιώργος, Γκίκας Αποστόλης, Αντύπας Τάσος, Μπίρης Χάρης, Γιαννούλης Παύλος, Μέξης Χρήστος,  Σπυράλατος Τζόναθαν, Πέτρης Νέστορας, Ντίτσος Γιάννης, Κουμπούλης Αποστόλης, Βράκας Ορέστης,  Παπαθανασίου Μπάμπης, Παπανικολάου Νίκος, Τσουμάνης Κων/νος, Τσούτσης Χρήστος,  Καρατζόγλου Γιώργος,  Ντίτσος Νίκος, Ντίτσος Σταύρος.