Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Η ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Μετά από αίτημα του Συλλόγου μας, η Eπιτροπή Πρωταθλημάτων της Ομοσπονδίας, μας ανέθεσε την οργάνωση της Προκριματικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων (Β όμιλος). Βέβαια άμεση και ουσιαστική ήταν η παρέμβαση του Κώστα Νικάκη και τον ευχαριστούμε. Αυτή τη φάση του πρωταθλήματος οργάνωναν την τελευταία πενταετία οι Ενώσεις της Πελοποννήσου. Εφέτος θα "παλαίψουν" για την πρόκριση οι ομάδες Νέο Σχολείο - ΓΕΑ Ναυπλίου Αργολίδας, Καλαμάτα '80, Sporting Πάτρας και βέβαια η πρωταθλήτρια της Ένωσής μας Άτλας Πρέβεζας.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

Ο Άτλας Πρέβεζας κατέκτησε το παιδικό πρωτάθλημα ΕΣΚΑΒΔΕ νικώντας στον τελικό τον ΑΓΣ Ιωαννίνων με σκορ 70-63. Ο αγώνας έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Ηγουμενίτσας και ήταν ένας αγώνας ΓΙΓΑΝΤΩΝ, γιγάντων αθλητών, γιγάντων προπονητών, γιγάντων παραγόντων, γιγάντων φιλάθλων. Ένας αγώνας διαφήμιση για το άθλημα που όλοι μας υπηρετούμε, ένας αγώνας κορύφωση για το μπάσκετ στην Βορειοδυτική Ελλάδα, στο χώρο της υποδομής. Στα δύσκολα χρόνια που έρχονται το μπάσκετ θα στηριχθεί στην υποδομή του. Δεν θα υπάρχουν χρήματα για μεταγραφές και μετακινήσεις αθλητών. Για να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο το μπάσκετ θα πρέπει να στηριχθούμε στα δικά μας παιδιά.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Πρωταθλητής παίδων ΕΣΚΑΒΔΕ ο Ατλας μετά από μία μεγάλη νίκη : ΑΓΣΙ-Ατλας 63-70

Ένα μεγάλο παιγνίδι διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο ΔΑΚ Ηγουμενίτσας  με νικήτρια ομάδα τον  Άτλα.  Η εμφάνισή του ήταν συγκλονιστική  σε όλη την διάρκεια του αγώνα, έναν αγώνα που χρόνια είχαμε να δούμε στο επίπεδο των παιδικών ομάδων . Έναν αγώνα πραγματική  διαφήμιση του μπάσκετ. Το τέλος του βρήκε  αγκαλιασμένους τους παίκτες των δύο ομάδων  και τους Γιαννιώτες  να χειροκροτούν  τους   νικητές.
Τα δεκάλεπτα : 12-16, 28-37, 38-58, 63-70
ΑΓΣΙ (Κουβάτσης – Κοντός) : Τζάνης 11, Μπέλλος , Χαρίσης , Καραμπίνης Σ 2, Βαρδάκης 1, Παππάς , Τσοτσόλης , Τσακανίκας 10, Θειακός 15, Καραμπίνης Κ, Φίτσας , Μάντζιος 24.
ΑΤΛΑΣ (Πολίτης ) : Βλάχος , Μπαλάσκας , Μαυρομάτης , Καρατσώλης , Πλέουρας,   Ζαλοκώστας 21, Βουκελάτος 25, Κασαμπαλάκος 6, Μπούντας 4, Σαρρής 11, Νικολάου , Διαμάντης  3

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

18ο Πανελλήνιο Ενώσεων και ΤΕ Κορασίδων-Νικήτρια η ΕΣΚΑΝΑ

Κατά την τελευταία αγωνιστική του 18ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ενώσεων και ΤΕ Κορασίδων που ολοκληρώθηκε σήμερα στην Πρέβεζα και διοργανώθηκε από την ΕΟΚ, τον Δήμο Πρέβεζας και την ΕΣΚΑΒΔΕ είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

ΜΙΚΤΗ ΝΟΤΟΥ 38
ΕΣΚΑ 54
Δεκάλεπτα: 15-20, 21-28, 30-40, 38-54
Διαιτητές: Μίγδος-Ζιώγας
ΜΙΚΤΗ ΝΟΤΟΥ(Δημητρουλάκη): Γούναρη 7, Γιγουρτάκη 7, Σταμάτη, Φραντζεσκάκη, Ασκιανάκη 2, Ζουμπεράκη, Τσουκαλά, Θεοδώρου 2, Λιουδάκη 8, Καμαρινού 2, Λιακοπούλου 7, Καρλάφτη 3.
ΕΣΚΑ(Μοάτσου): Σώμου 3(1), Βουκελάτου 6, Αγκάνη 14, Φάρου 10, Φουράκη 14, Σελίμη 7, Μουδατσάκη.


ΕΣΚΑΝΑ 62
ΜΙΚΤΗ ΒΟΡΡΑ 37
Δεκάλεπτα: 21-7, 32-19, 50-30, 62-37
Διαιτητές: Μίγδος-Ζιώγας
ΕΣΚΑΝΑ(Αράπης): Ξεπαπαδέα, Παυλοπούλου 8, Εμμανουηλίδου 4, Κολάτου 1, Καναβάρου 2, Γαλλιατσάτου, Σιδηροπούλου 4, Οικονομάκη 12, Τσάβου 6, Φασούλα 9, Κόλλια 11, Λουκά 5.
ΜΙΚΤΗ ΒΟΡΡΑ(Παπανικολάου): Κυρατζή 10(2), Ζιώγα 6(2), Δημητρακούδη, Χελιδώνη 3(1), Δημαρχοπούλου 3, Κλείττα, Λογδανίδου 70, Αραμπατζή, Ντάλα 4, Κρανιώτη 4.

Η τελετή λήξης και οι απονομές

Μετά το τέλος και του τελευταίου αγώνα οι πέντε ομάδες παρατάχθηκαν στο γήπεδο. Στην συνέχεια απεύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Γιάννης Κουτραφούρης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Μίσσας και ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Ευάγγελος Ροπόκης . Η ΕΚΑΣΘ δια του μέλος της επιτροπής πρωταθλημάτων της Μπάμπη Μυρίδη απένειμε αναμνηστικό για τον Δήμαρχο Πρεβέζης. Η ΕΟΚ απένειμε δια του προέδρου της επιτροπής ανάπτυξης και μέλος του ΔΣ της Γιάννη Κουτραφούρη, αναμνηστική πλακέτα στο Δήμαρχο Πρεβέζης Χρήστο Μπαϊλη, που παρέλαβε ο αντιδήμαρχος της πόλης Ευάγγελος Ροπόκης. Με την ψήφο των προπονητών αναδείχθηκε η καλύτερη πεντάδα του τουρνουά που αποτελείται από τις Εμμανουηλίδου (ΕΣΚΑΝΑ), Κυρατζή (Μικτή Βορρά), Τσάβου (ΕΣΚΑΝΑ), Γούλα (ΕΚΑΣΘ) και Κόλλια (ΕΣΚΑΝΑ). Την απονομή έκανε το μέλος της επιτροπής ανάπτυξης της ΕΟΚ Γιάννης Μακρής. Πολυτιμότερη παίκτρια των αγώνων αναδείχθηκε η Δήμτρα Τσάβου της ΕΣΚΑΝΑ που παρέλαβε το αναμνηστικό της από το μέλος της επιτροπής ανάπτυξης της ΕΟΚ Γιάννη Αλεξόπουλο. Νικήτρια ομάδα του τουρνουά αναδείχθηκε η ΕΣΚΑΝΑ που παρέλαβε το έπαθλο από τον Κώστα Μίσσα, ενώ σε όλες οι αθλήτριες παραδόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενώσεων και Τ.Ε. Κορασίδων στην Πρέβεζα

Η τελική φάση των Πανελληνίων Αγώνων Κορασίδων Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 8 Μαΐου 2011 στην Πρέβεζα. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει η ΕΟΚ και η ΕΣΚΑΒΔΕ.

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος οι παρακάτω ομάδες που θα συγκροτήσουν οι αντίστοιχες Ενώσεις και ΤΕ: ΕΚΑΣΘ, ΕΣΚΑΝΑ, ΕΣΚΑ, Μικτή Ομάδα Βορρά (με επιλεγμένες αθλήτριες από ΕΚΑΣΔΥΜ, ΕΚΑΣΚΕΜ, ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ΕΣΚΑΘ, ΕΣΚΑΒΔΕ), Μικτή Ομάδα Νότου (με επιλεγμένες αθλήτριες από ΕΚΑΣΚ, ΕΣΚΑΣΕ, ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ΕΣΚΑΗ, ΕΣΚΑΒΔΕ και ΤΕ Δωδεκανήσου). Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο Πρεβέζης, στις 6-8 Μαΐου 2011.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΑΤΛΑΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 68-66 (ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΔΑ ΕΓΩ)

Τρίτη πρωϊ που πλέον έχω ηρεμήσει κι έχω όλο τον αγώνα μπροστά μου (έχω διαβάσει και τα σχόλια σας στα site αυτό που γράφω και του ΑΓΣΙ) θα περιγράψω τα γεγονότα όπως τα έζησα εγώ (να με συγχωρήσετε που θα γράψω σε πρώτο πρόσωπο). Παρακολούθησα έναν αγώνα ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες με πολλές ανατροπές κι εκπληκτικό φινάλε.

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Μεγάλη νίκη και στον τελικό : Άτλας -ΠΑΣ Γιάννενα 68-66

 Παίζοντας μεγάλο μπάσκετ σε  όλη την διάρκεια του αγώνα και με 4 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων,  η παιδική μας ομάδα  αναδείχθηκε νικήτρια  στην παράταση (58-58 στην κανονική διάρκεια) επι του φαβορί  (στα χαρτιά) ΠΑΣ Γιάννενα, στον σημερινό δεύτερο ημιτελικό που διεξήχθη στο ΔΑΚ Ηγουμενίτσας. Ο αγώνας κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα όταν 15'' πριν την λήξη,   ο Σαρρής έκλεψε την μπάλλα και πάσαρε στον Κασαμπαλάκο που πέτυχε το νικητήριο καλάθι. Οι παράγοντες του ΠΑΣ Γιάννενα έδειξαν να μην κατανοούν ότι  στους αγωνες υπάρχουν νικητές και ηττημένοι   και  με την λήξη είχαν  απαράδεκτη συμπεριφορά.
Λεπτομέρειες του αγώνα και σκορ αύριο.