Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Με το βλέμμα στον τελικό των εφήβων.




Ο αυριανός τελικός των εφήβων της ΕΣΚΑΒΔΕ σίγουρα συγκεντρώνει τα βλέμματα αρκετών μπασκετόφιλων της ΒΔ Ελλάδας και αποτελεί πρόκληση για τις υποδομές – Ακαδημίες καλαθοσφαίρισης των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας. 
Η ομάδα της Νικόπολης θα προσπαθήσει  , ανατρέποντας την προϊστορία και με πλήρες ρόστερ , να κατακτήσει τον τίτλο που οδηγεί στους προκριματικούς την ερχομένη Άνοιξη.  Απ’ την άλλη οι παίχτες του Τσουκανέλη δηλώνουν έτοιμοι και άξιοι να παραμείνουν στο θρόνο τους.  Το πλούσιο παλμαρέ της εφηβικής μας ομάδας διασφαλίζει από μέρους τους τη σοβαρότητα , το σεβασμό στον αντίπαλο και τη συγκέντρωση στο στόχο που απαιτούν τέτοιες αναμετρήσεις. Η εμπειρία τους από αναμετρήσεις σε επίπεδο Πανελληνίων πρωταθλημάτων την τελευταία τριετία είναι δεδομένη.  Ο αγώνας είχε προγραμματισθεί αρχικά για τις 18 Δεκεμβρίου , αλλά ύστερα από αίτημα της Νικόπολης , που έγινε δεκτό απ’ τον ΑΓΣΙ , αναβλήθηκε για την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στο ΔΑΚ Άρτας.
Στη διαδρομή μέχρι τον τελικό η Νικόπολη απέκλεισε εντός έδρας τον ΑΤΛΑ (60-90) και στη συνέχεια το ΚΑΝΑΛΑΚΙ (67-51). Στον προημιτελικό επιβλήθηκε εκτός της Δόξας Λευκάδας (36-76) και στο ημιτελικό πήρε τη νίκη κόντρα στον Χ.Τρικούπη (73-46). Ο ΑΓΣΙ είχε ευκολότερο έργο αφού έδωσε στα Γιάννενα δύο αγώνες με Κρόνο (43-60) και ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (31-66). Οι δύο επόμενοι αντίπαλοι (Αμφιλοχία και ΦΑΙΑΚΑΣ) παραιτήθηκαν με αποτέλεσμα η πρόκριση να έρθει χωρίς κόπο.  
Η ομάδα του Σπύρου Πολίτη , υπολογίζοντας και στους φοιτητές της που έχουν επιστρέψει για τις γιορτές , θα παλέψει με δυνατά χαρτιά στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις τον Μπουτόπουλο , τον Βουκελάτο , τον Αρταβάνη , τον Τζώρα και τον Ζαλοκώστα.
Η αναμέτρηση πιστεύουμε και ευχόμαστε να είναι διαφήμιση για το άθλημα και ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον του μπάσκετ της ΒΔ Ελλάδας. Όσοι πιστοί προσέλθετε στο ΔΑΚ Άρτας . Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 20.00 με διαιτητές τους κ.κ. Τσώνο και Ζέρβα. 

Αντιγραφή από

Δεν υπάρχουν σχόλια: