Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Πρωταθλήτρια ομάδα παίδων ΕΣΚΑΒΔΕ ο ΑΓΣΙ

         Με το ευρύ σκορ 62-33 επικράτησε ο ΑΓΣΙ της Νικόπολης στο σημερινό τελικό που έγινε στο ΔΑΚ Άρτας και αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά πρωταθλητής, στο Πρωτάθλημα Παίδων που διοργανώνει η ΕΣΚΑΒΔΕ.
         Στο παιχνίδι τώρα, ασταμάτητος ήταν ο ΑΓΣΙ από το ξεκίνημα του αγώνα, αφού σαφής πρόθεση του Τσουκανέλη ήταν να βάλει την Νικόπολη μέσα στα καλάθια, τόσο με τον Μάντζιο που κυριαρχούσε στην ρακέτα όσο και με τον Αναγνωστάκη που τελείωνε εύκολα τις φάσεις. Οι παίχτες της Νικόπολης ανήμποροι να αντιδράσουν στην ασφυκτική πίεση των παιχτών των Ιωαννίνων υπέπεσαν σε αρκετά λάθη και χρεώθηκαν με φάουλ  (7) από το πρώτο δεκάλεπτο. Και κάπως έτσι ο ΑΓΣΙ πήρε κεφάλι στο σκορ με 23-6 στο πρώτο δεκάλεπτο.
         Στο δεύτερο δεκάλεπτο η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με τους παίχτες της Νικόπολης να βρίσκουν δύσκολα διαδρόμους και την ομάδα του ΑΓΣΙ να κρατά το σκορ, τελειώνοντας το δεκάλεπτο προηγούμενη με 17 πόντους, 32-15.
         Φοβισμένη μπήκε, όπως και στην αρχή του ματς, στο δεύτερο ημίχρονο η Νικόπολη και με πολλά λάθη στο κατέβασμα, έδωσε εύκολα καλάθια στον ΑΓΣΙ, που διεύρυνε ακόμα πιο πολύ το σκορ. ¨Έχοντας σε εκπληκτική μέρα τον Αναγνωστάκη, ο οποίος ουσιαστικά έκανε ό,τι ήθελε στο ματς και με την βοήθεια του Μάντζιου και Κύρκου ο ΑΓΣΙ κυριαρχούσε σε άμυνα και επίθεση και πρόσφερε ωραίο θέαμα στους θεατές που γέμισαν το κλειστό Γυμναστήριο της Άρτας. Από την άλλη η Νικόπολη έχοντας σε πολύ κακή μέρα τα ατού της, μάταια προσπαθούσε να αντιδράσει και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με προηγούμενο με 24-45 τον ΑΓΣΙ.
          Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Βαβέτσης και Τσουκανέλης χρησιμοποίησαν όλα τα παιδιά που είχαν στην διάθεση τους και το ματς έληξε με 33-62 υπέρ του ΑΓΣΙ, που αναδείχθηκε πανάξια πρωταθλητής Παίδων ΕΣΚΑΒΔΕ τελειώνοντας την χρονιά χωρίς καμία ήττα στο ενεργητικό του.
           Από την πλευρά της Νικόπολης που είχε σε κακή μέρα όλους τους παίχτες της, προσπάθησε ο Φίτσας. Από τον άλλη ο ΑΓΣΙ, όπου όλα τα παιδιά διακρίθηκαν, είχε σε μεγάλη μέρα τον αρχηγό του Γιάννη Αναγνωστάκη που σημείωσε 26 πόντους με δύο τρίποντα και πολύ καλοί κάτω από τα καλάθια ήταν και οι Μάντζιος και Κύρκος, που σημείωσαν 12 και 17 πόντους αντίστοιχα.
ΝΙΚΟΠΟΛΗ - ΑΓΣΙ 33-62 ( 06-23, 15-32, 24-45, 33-62)
ΝΙΚΟΠΟΛΗ (Βαβέτσης ) : Λάππας 2 , Δενδρινός , Ντούσιας 4 , Σαρρής , Αρταβάνης 5 (1) , Τζώρας 2, Ντούρος , Φίτσας 4, Μπουτόπουλος 9, Σακκάς , Βουκελάτος 4 , Χαραλαμπόπουλος 2.
ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Τσουκανέλης): Παπατσίμπας, Παπαδόπουλος Ν. 1, Ζαραβέλας, Αναγνωστάκης 26 (2), Τσακανίκας, Ζιώγος 2, Παπαδόπουλος, Αλεξίου 2, Κύρκος 17(1) , Ντέτσικας 2, Ιστατιάδης , Μάντζιος 12.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

dikaiotata protathlitis o agsi!