Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

28ο Τουρνουά Χριστουγέννων Παίδων

Το Τουρνουά Χριστουγέννων παίδων ΄΄ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ΄΄ συμπλήρωσε φέτος 28 χρόνια ζωής και πλέον έχει καθιερωθεί στο Ελληνικό Μπάσκετ και αποτελεί θεσμό για τα δεδομένα του αθλήματος.

Αποχαιρετώντας τους νεαρούς αθλητές από όλη την Ελλάδα, νιώθουμε την ανάγκη για άλλη μια φορά να τονίσουμε ότι, το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας, διαδραματίζει το σπουδαιότερο ρόλο στην εξέλιξη του αθλήματος, ειδικά δε στην Χώρα μας που το μπάσκετ έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα και καθρεπτίζει την παραγωγική διαδικασία, στην πορεία εξέλιξης και προόδου του Ελληνικού Μπάσκετ.

Σε μια εποχή που το Ελληνικό Μπάσκετ, έχει κερδίσει την διεθνή καταξίωση και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις του Αθλήματος, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η Καλαμάτα, η Μεσσηνία αποτελεί πλέον σταθμό και σημείο αναφοράς για την παραγωγική διαδικασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Το 1982 η E.O.K., ο Πέτρος Καπαγέρωφ & οι Συνεργάτες του, οραματίστηκαν και τα επόμενα χρόνια υλοποίησαν το πρόγραμμα Ανάπτυξης του Ελληνικού Μπάσκετ. Εμείς κάνοντας θεσμό την κορυφαία του Εκδήλωση, το Τουρνουά Χριστουγέννων για την πόλη της Καλαμάτας, απλά βαδίζουμε στα βήματά τους και συνεχίζουμε το έργο τους.

Για 28η χρονιά και 11η συνεχόμενη στην Καλαμάτα, από 26 – 30 Δεκεμβρίου 2009, διεξήχθη με εξαιρετική επιτυχία το φετινό Τουρνουά, στο οποίο πήραν μέρος 96 επιλεγμένοι αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Με διάθεση, πάθος και αγάπη και το κυριότερο εξαιρετικό ταλέντο, οι νεαροί αθλητές έδειξαν, γιατί το μπάσκετ έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες.

Η Ε.Ο.Κ. και η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. ευχαριστούν, τον Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκο, τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν.Α.Μ., κ. Παναγιώτη Τσιμόγιαννη, τον Δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Παναγιώτη Νίκα, και τον Πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, κ. Γιάννη Ηλιόπουλο, για την αγάπη με την οποία έχουν περιβάλει το Θεσμό του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ελληνική Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και την δέσμευσή τους, ότι και τα επόμενα χρόνια το μέλλον του Ελληνικού Μπάσκετ θα χτίζεται από 26-30 Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα.
Στα πλαίσια εκδηλώσεων του Τουρνουά Χριστουγέννων Παίδων ΄΄ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ΄΄, διεξήχθη την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 8.30 μ.μ. στο Κέντρο Αθλητικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας ΄΄ΤΕΝΤΑ΄΄, Σεμινάριο Προπονητών, με κεντρικό ομιλητή τον
Ομοσπονδιακό προπονητή, κ. Νίκο Τούφα και με θέμα «Motion Game - Transition».
Το Σεμινάριο άρχισε με σύντομο χαιρετισμό του κ. Κώστα Πολίτη (Τεχνικού υπευθύνου του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ε.Ο.Κ.).
Η τελετή λήξης του Τουρνουά περιλάμβανε σύντομους χαιρετισμούς των κ.κ., Γιάννη Κουτραφούρη (Προέδρου Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. & Προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης Ε.Ο.Κ.), Παναγιώτη Νίκα (Δημάρχου Καλαμάτας), Άρη Γραμμενίδη, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης και μέλους της Επιτροπής Ανάπτυξης της Ε.Ο.Κ., και Κώστα Πολίτη, Υπεύθυνου σχεδιασμού του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ε.Ο.Κ.

Επίσης απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά τους στο Άθλημα, στους κ.κ., , Δημήτρη Δράκο, Νομάρχη Μεσσηνίας, Δήμαρχο Καλάμάτας, Παναγιώτη Νίκα, Παναγιώτη Τσιμόγιαννη, Πρόεδρο Ο.Π.Α.Ν.Α.Μ., Γιάννη Ηλιόπουλο, Διεθνή Διαιτητή & Πρόεδρο Αθλητικού Φορέα Δήμου Καλαμάτας.

Τέλος ευχαριστούμε τους Χορηγούς του φετινού Τουρνουά, ΄΄ΟΙΝΟΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ Α.Ε.΄΄ CAFÉ & INTERNET ‘’POST’’, ΄΄MESSINIAN BAY-HOTEL΄΄, & ΄΄ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ <>΄΄, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΕΣ – ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΄΄ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ΄΄, ΄΄ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΄΄COSMOS CENTER΄΄, .

ALL STAR GAME ΠΑΙΔΩΝ -ΜΙΚΤΗ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (71-60)
Δεκάλεπτα 8-20, 18-8, 15-20, 30-12
Διαιτητές : ΠΑΛΕΓΚΑΣ - ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
ALL STAR (ΕΓΓΛΕΖΟΣ): Χουχούμης 6(1), Ιερωνυμίδης, Σταμάτης 11(2), Κατραντζής 4, Παπακώστας 14(2), Χριστοδούλου 15(1), Περδίκος 8(2), Οικονομόπουλος 6, Παρίσης 5, Ζαχαράκης, Προκοπίου 2.

ΜΙΚΤΗ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (ΨΥΧΟΓΙΟΣ): Πουλουπάτης 4, Κωστάκης 2, Τσατσουλής, Αθανασόπουλος 4, Παπουτσής 3(1), Πολιτόπουλος 2, Σακελλαράκος 9(1), Μουστογιάννης 21, Μειμετέας, Νταγιάννης 2, Μπούζας 2, Διαμαντάκος 11.

ALL STAR 1-ALL STAR 2 (56-67)
Δεκάλεπτα 11-9, 17-21, 13-21, 15-16
Διαιτητές : ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ALL STAR 1(ΝΑΟΥΜΗΣ, ΡΑΜΜΟΣ): Πουλιανίτης 2, Αθηνιώτης 4, Καλαιτζής 2, Ιερωνυμίδης 2, Φωτόπουλος 4, Παπαδιονυσίου 12(1), Μπεμπης 5(1), Καναρας 2, Χρηστιδης 2, Γκέλιος 3, Γιαναρας 6, Κουσιατζάς 2.

ALL STAR 2 (ΤΣΕΛΛΑΣ, ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ): Γιαννάκης 12, Φακοπουλίδης 3, Πεταλάς 2, Νικολάου 11, Παπακώστας 9(1), Σταθόπουλος 2, Σπυρόπουλος 12(1), Ζέρβας 4, Παλαιοθόδωρος 4, Γεωργίου 3, Διαμαντάκος 3, Θεοδώρου 2.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.) : 1ος ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ
ΜΠΕΜΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΕΣΚΑ) : ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ:
1) ΜΠΕΜΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΕΣΚΑ )
2) ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ( ΕΣΚΑΘ )
3) ΦΑΚΟΠΟΥΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΕΚΑΣΚΕΜ )
4) ΚΟΥΣΙΑΤΖΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΕΣΚΑΘ )
5) ΓΚΕΛΙΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ (ΕΚΑΣΑΜΑΘ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: