Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Δυο ωραίες παρέες

Οι οπαδοί έρχονται, οι πρόεδροι επίσης και οι παίκτες Ολυμπιακού και ΠΑΟ είχαν την ευκαιρία να τα πουν από κοντά, 24 ώρες πριν από τον μεγάλο ελληνικό ημιτελικό

Την ώρα που οι περισσότεροι οπαδοί εκδρομείς φτάνουν στο Βερολίνο την Παρασκευή το πρωί και σιγά-σιγά θα δίνουν χρώμα στους δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, βρίσκονται ένα βήμα πριν από το τζάμπολ. Στις 10μμ, ώρα Ελλάδας, ο ημιτελικός. Δυο στο παρκέ, ένας στον τελικό.

Οι εικόνες την Πέμπτη το βράδυ στην Ο2 World Arena δεν θύμιζαν σε καμιά περίπτωση τον χαρακτηρισμό κλισέ που βάζουμε εδώ και καιρό στο μεγάλο ματς: "Εμφύλιος". Ποιος ...εμφύλιος;

Καθώς τελείωνε η προπόνηση του Ολυμπιακού, έμπαιναν οι παίκτες του ΠΑΟ, για να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Αγκαλιές, φιλιά, χαιρετούρες και υπόσχεση από τις δυο πλευρές ότι θα δούμε ένα παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας των δυο μεγάλων κλαμπ, ικανό να καθηλώσει την Ευρώπη.

Στα αλήθεια το περιμένουν όλοι με αγωνία. Από τον Τζόρντι Μπερτομέου που το μεσημέρι δήλωνε ότι η ελληνική μονομαχία είναι η καλύτερη διαφήμιση για τη δυναμική της Ευρωλίγκας, μέχρι τους αδερφούς Αγγελόπουλους που κατέφτασαν στο Βερολίνο και πήγαν από το αεροδρόμιο κατευθείαν στο γήπεδο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο που αναμενόταν την Πέμπτη το βράδυ στη γερμανική πρωτεύουσα.

Αλλά αυτοί, βεβαίως, δεν παίζουν. Πρωταγωνιστές είναι οι μεγάλες μορφές των δυο ομάδων, παλιοσειρές στην Ευρωλίγκα όπως ο ...αρχηγός-τοτέμ του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκος Αλβέρτης, ή ο για 7η συνεχόμενη φορά παρών σε μια τέτοια γιορτή, Θοδωρής Παπαλουκάς.

Ο "μίδας" Γιασικεβίτσιους, ο "πανάκριβος" Τσίλντρες. Ο "ρούκι" Πέκοβιτς, ο πολύτιμος Βούισιτς. Ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης. Ο Μπουρούσης και ο Βασιλόπουλος. Όπως παρατηρούσε εύστοχα ο Νίκος Ζήσης (που θα δει σίγουρα το ματς μετά τον δικό του ημιτελικό, ανάμεσα σε ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα) στο φάιναλ-φορ, φέτος, έχει μαζευτεί ολόκληρη η Εθνική Ομάδα που έπαιξε το καλοκαίρι στο Πεκίνο. Είναι εδώ οι έντεκα στους δώδεκα (ο Ζήσης με την ΤΣΣΚΑ) και λείπει μόνο ο Γλυνιαδάκης.

Ό,τι καλύτερο λοιπόν, να βλέπεις την αφρόκρεμα του ελληνικού μπάσκετ συν ορισμένους από τους κορυφαίους ξένους που παίζουν στην Ευρώπη, να διεκδικούν μέχρι το τέλος την είσοδο στον τελικό της Κυριακής.

Λένε ότι ο ΠΑΟ έχει το προβάδισμα λόγω εμπειρίας και ωριμότητας σε τέτοιες διοργανώσεις, που γι αυτόν είναι κάτι ...σα ψωμοτύρι. Αλλά κι ο Ολυμπιακός έρχεται με ενθουσιασμό, τη δίψα μιας απουσίας 10 χρόνων. Όποιος κάνει προγνωστικά με σιγουριά, μπορεί και να πέσει ολότελα έξω. ΄

Τα πικ-εντ-ρολ του ΠΑΟ δουλεύουν εδώ και μια δεκαετία στην εντέλεια. Κι η άμυνά του επίσης. Ο Ολυμπιακός, όμως, έχει τις απαντήσεις, ετοιμάζει και τον Βασιλόπουλο, που δεν ξεπέρασε απόλυτα το πρόβλημα στη μέση του, αλλά θα παίξει 100% και ίσως τον Σχορτσιανίτη. Περισσότερα θα δούμε αύριο. Προς το παρόν μένουμε στις αγκαλιές και τα φιλιά των δυο ομάδων στο ενδιάμεσο των δυο προπονήσεων. Ένα ωραίο μήνυμα προς όλους.


Δείτε τη "συνάντηση" των παικτών ΟΣΦΠ και ΠΑΟ




Πηγή:http://www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: