Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Στα τελικά του 3α υποομίλου το 1ο Λύκειο Ναυπάκτου - Νίκησε το 3ο Λύκειο της Κέρκυρας με 55-44

Στο τελικό του υποομίλου η ομάδα του 1ου Λύκειου Ναυπάκτου, νικόντας το 3ο Λύκειο Κέρκυρας.
Πολύ καλοί οι Ναυπάκτιοι, με τους Αντώνη Μάινο, Παπακωστόπουλο και Αγγελόπουλο να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων και τον Κονίδα να ενορχηστρώνει άψογα την ομάδα, ξεπέρασαν το αρχικό μούδιασμα και επικράτησαν του Λυκείου της Κέρκυρας. Τα οκτάλεπτα: 13-16, 16-10, 9-9 και 17-9.
Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό για τη Ναύπακτο. Οι παίκτες του γυμναστή Σπύρου Σταυρόπουλου, μπήκαν φοβισμένα στο παιχνίδι, χωρίς συγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση και βρέθηκαν να χάνουν 2-13. Γρήγορα όμως επανήλθαν και τρέχοντας ένα σερί 11-3 μπήκαν στο παιχνίδι, έχοντας καλή ομαδική λειτουργία και με τον Κ. Μάινο να παίζει πολύ καλή άμυνα πάνω στον καλύτερο παίκτη των Κερκυραίων, τον Τσενεμπή. Σιγά- σιγά το σκορ γύρισε υπέρ του Λυκείου της Ναυπάκτου και το ημίχρονο έκλεισε με 29-26.
Μετά το ισορροπημένο τρίτο οκτάλεπτο και την ισοπαλία 40-40 στο τέταρτο, ένα σερί 12-0 ήταν αρκετό να δώσει διαφορά ασφαλείας και τη νίκη στην Ναύπακτο. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να διεξαχθεί ο τελικός της περιφέρειας. Από το Λύκειο της Κέρκυρας ξεχώρισαν οι Τσενεμπής με 13 πόντους και οι Τσάμης και Καρδάμης με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα.
“Παίξαμε πολύ ομαδικά και φάνηκε στη διάρκεια του παιχνιδιού πως ήμασταν καλύτερη ομάδα”, δήλωσε ο γυμναστής Σπύρος Σταυρόπουλος, “βρισκόμαστε στη φάση των 32 και στόχος της ομάδας μας είναι να φτάσουμε στις οκτώ καλύτερες σχολικές ομάδες της Ελλάδας”.
Το 1ο Λύκειο είχε καταφέρει να περάσει στη φάση των 16 και τη σεζόν 2003-2004, με τον ίδιο προπονητή, αποκλειόμενο από την οκτάδα από Λύκειο του Βόλου σε ένα παιχνίδι με πολύ εχθρική διαιτησία για την ομάδα μας.
Για το 1ο Λύκειο συμμετείχαν οι: Παπακωστόπουλος 13 (3), Κόλα, Κατσυφός, Κονίδας 7, Τσούμας, Μπιλαλής, Μάινος Α 15 (2), Τσάτσος, Φούντας, Μάινος Κ 3 (1), Παραλίκας, Αγγελόπουλος 17.

(Στοιχεία βρέθηκαν στο Nafpaktia Sports)

Δεν υπάρχουν σχόλια: